23 februari 2014

wenkbrauwen epileren

hee lieve lezeressen en lezers,

Vandaag ga ik jullie mijn tips geven om je wenkbrauwen te epileren. Ik zeg absoluut niet dat je het zo moet doen, maar gewoon hoe ik het doe en misschien kan je door een van mijn tips gebruiken of misschien kom je op ideeën.

Eerst wil ik graag nog wel even mede delen dat mijn wenkbrauwen niet altijd even mooi gelijk waren (natuurlijk hoeft het niet per se maar bij mij was wel een heel duidelijk verschil), nu valt het wel mee maar eerst was de ene ong 3 mm hoger en 1 mm dikker. Heel raar. waarom ik ze ineens meer gelijk wilde hebben? Ik kreeg een bril en de ene wenkbrauw kwam er half boven uit en de andere niet eens bij het begin van de rand. Ja, ik kreeg heel laat mijn bril. Maar desaltnietdemin, hopelijk vinden jullie het leuk!
klik hie  Wenkbrauwen zijn heel belangrijk voor de vorm van je gezicht.  

(klik op de afbeelding om het te vergroten)
Eerst is het belangrijk om te bepalen welke vorm je hebt. Ik zit denk ik het meest in de buurt bij 3 naar onderen en de middelste rij.










bron




Hiernaast zie je hoofdvormen en wenkbrauwvormen. Persoonlijk vindt ik het niet echt een goede afbeelding omdat het per persoon verschil hoe ze het willen of hebben. Dit
kunnen richtlijnen zijn.





bron


Dan ONGEVEER de lijnen. Nu ik zo kijk, denk ik ook dat de middelste lijn bij mij niet perfect zit, maar zoiets is niet storend.


















Oké dan gaan we nu over tot het epileren. Wat ik altijd fijn vindt om te doen is eerst de losse haartjes onder en boven je wenkbrauw weg te halen. LET OP: als je té veel boven je wenkbrauw weghaalt kan je je vorm uit je wenkbrauw halen.

Als alle losse haarjes weg zijn teken ik mijn wenkbrauw bij. Het tekenen van mijn wenkbrauw doe ik altijd met poeder maar het kan ook prima met potlood. Als ik ze bijgetekend heb kijk ik of ik nog wat haartjes kan weg halen.
En als ik dat gedaan heb, dit doe ik vaak bij kunstlicht, ga ik naar een plek waar het licht anders op je wenkbrauw schijnt. Vaak zul je zien dat je dan nog wat haartjes kan weg halen. En als dit klaar is doe ik wenkbrauwgel erop en klaar met je wenkbrauwen.

Een tip om haartjes onder je wenkbrauw weg te halen is je wenkbrauw iets naar boven trekken. Trek je wenkbrauw niet uit zijn vorm als je boven je wenkbrauw epileert want dan verander je te snel de vorm en dat kan je wenkbrauw een hele andere uitstraling geven.


EDIT:  De eerste keer ben ik bij de schoonheidsspecialiste geweest om de ergste haartjes weg te halen.


Nog even dit is niet hoe het moet, maar gewoon hoe ik het doe  en dat is voor mij gewoon goed.
Hopelijk vonden jullie het leuk!
Wat zijn jullie wenkbrauw tips?

1 opmerking: